В Министерския съвет ще бъде подписано споразумение между Булгаргаз  и

...
В Министерския съвет ще бъде подписано споразумение между Булгаргаз  и
Коментари Харесай

Подписаха споразумението между Булгаргаз  и турската държавна енергийна компания Боташ.

В Министерския съвет ще бъде подписано съглашение сред " Булгаргаз "  и турската държавна енергийна компания " Боташ ". С него " Булгаргаз " ще получи достъп до турските терминали за полутечен газ. Споразумението се подписва за период от 13 години, оповестява " Нова телевизия ".

Документът беше подписан от управленията на " Булгаргаз " и BOTAŞ в наличието на министъра на енергетиката Росен Христов и турския министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез.

" Днес е исторически миг. С подписването на съглашението получаваме достъп до терминалите и газопреносната мрежа. Благодарение на него осигуряваме опцията да закупуваме газ от всички международни производители и да го разтоварваме където ни е най-удобно. През миналата година имахме съществени проблеми с доставките поради дефицита на инфраструктура и претоварването на Ревитуса, само че в този момент взаимно решаваме този проблем. Това съглашение е от европейско значение. Този контракт е първата крачка към съдействие сред двете страни. Той бе контрактуван безусловно на Коледа и се подписва в първия работен ден на Нова година, тъй че е едно огромно начало. Това дава опция за взаимноизгодно съдействие в региона на енергетиката и е единствено първата крачка към едно огромно съдействие ", съобщи Росен Христов.

След подписването министър председателят Гълъб Донев ще организира среща с българския и турския министър на енергетиката, на която ще бъдат разисквани и други благоприятни условия за съдействие в енергетиката сред България и Турция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР